Вартість ремонту квартири в новобудові зусиллями покупця житла сягає 3,5-4 тис. грн за 1 кв. м

Вартість ремонту квартири в новобудові зусиллями покупця житла сягає 3,5-4 тис. грн за 1 кв. м
14.04.2017

Як повідомили в аналітичному відділі компанії «Інтергал-Буд», на сьогодні вартість самостійного ремонту в придбаній на первинному ринку квартирі сягає 3,5-4 тис. грн за 1 кв. м.

За даними «Інтергал-Буду», вартість ремонтних робіт у квартирах становить в середньому 25-30% вартості житла.

У повідомленні аналітиків компанії також сказано, що на ринку первинного житла у Києві частка квартир, які пропонуються з повноцінним ремонтом, становить лише 5-10%. Така опція є у декількох компаній, але тільки в «Інтергал-Буді» покупцям пропонують майже готові для проживання квартири з встановленим сантехнічним обладнанням.

Кількість квартир, що реалізуються з підготовкою під чистове оздоблення (переважно зі штукатуренням стін і стяжкою підлоги), становить близько 60%. При цьому є житлові комплекси, в яких покупцям пропонується лише чорнове оздоблення або й узагалі квартири без стяжки і штукатурки.

За даними аналітиків «Інтергал-Буду», повноцінний ремонт від компанії-забудовника обходиться в середньому на 50% дешевше, ніж ремонт власними силами. «Купуючи квартиру з повноцінним ремонтом у будинках економ- і комфорт-класу, покупець може заощадити на вартості ремонтних витрат від 1,5 до 2 тис. грн на 1 кв. м», – зауважують аналітики компанії.

За словами експертів, у зв’язку з підвищенням вартості енергоресурсів будівельні матеріали до кінця року можуть подорожчати на 10-15%, що, безумовно, позначиться на вартості ремонту в новому житлі.